Een schuurtje in het helse paradijs

De maatregelen om de corona te beteugelen heeft veel invloed op ons maatschappij en zo ook op onze reguliere vuuravonden. Het missen van de vurige verhalen, het niet oplichten van ideeën,  het niet ontmoeten van (on)bekende wijkgenoten, genieten rondom het vuur, etc. Alles wat je normaal haalt tijdens een vuuravond. Dat vinden wij met zijn allen vervelend maar begrijpelijk. Het betekent echter niet dat onze innerlijke vuurtjes uitdoven, integendeel. De een neemt nu tijd om eindelijk huis en tuin op orde te krijgen, de ander gaat aan de slag met een uitgestelde hobby etc.

Zo heeft onze vuurman Harm de afgelopen periode gebruikt om zijn droom, het schrijven, een goede impuls te geven en met succes! Hij is nu in de laatste fase waar elke schrijver van droomt: de uitgave van zijn werk. Waar hij eerder de verhalenbundel Scherven hebben geluk en de dichtbundel Greep naar de maan met succes verspreidde, is het nu tijd voor zijn debuutroman: Een schuurtje in het helse paradijs.

Een fragment:
Mandy en ik fietsen samen op. Dat doen we vaker als dat zo uitkomt, als onze wijken een beetje bij elkaar in de buurt liggen.
En dan ketsen wij niet maar onze volle posttassen wel, waardoor één van ons de stoeprand schampt en de ander gevaarlijk midden op de rijweg belandt. En ik krijg altijd de schuld en dat is altijd terecht, omdat ik drukker deelneem aan het gesprek dan aan het verkeer.
Dat komt door haar, dus uiteindelijk is het haar schuld: ‘Kijk eens mijn broek zit zo raar, net alsof ik een piemel heb!’ En hup, daar gaan we weer richting weg en stoeprand. ‘Lieverd, wil je wat voor me doen?’ Met de smekende toon van een meisje in nood en daar gaat-ie weer, bijna geschept door een chauffeur van het eigen bedrijf. Ik mag je wel, Mandy, jij eigengereid stuk vreten.

Het redigeren, ontwerpen en drukken van een boek kost veel geld. Als je hem een duwtje in de rug wilt geven, kun je op via deze link een donatie doen en tegelijk kiezen voor een tegenprestatie. Harm garandeert je geheid veel leesplezier.

Wat zou het nog mooier zijn als hij het gaat voordragen op de vuurplaats tijdens een vuuravond. Ik kijk er graag naar uit, jullie ook?