vuuravond, het begin

Waar is hier eigenlijk de vuurplaats?

Deze vraag was het begin van de eerste vuuravond en de vuurplaats in Beijum, Groningen.

In 2008 kwam ik thuis van een festival waar vier dagen lang het vuur brandde, dag en nacht. De vuurplaats was de plek om anderen te zien of even tot jezelf te komen. Zoals een kampvuurtje waar je vrij kunt aanschuiven.

Thuis vroeg ik me af: ‘moet ik eerst weer op vakantie om rond het vuur bijeen te komen met anderen? ‘ Snel daarna kwamen we met een aantal buren bijeen rond het vuur.

Op een veld in de buurt maakten we bankjes van boomstammen en planken. In een vuurkorf maakten we vuur. Zelf een hapje en een drankje meenemen, een gitaar, een verhaal.

vuuravond Beijum

vuuravond

Tijdens de vuuravonden in Beijum steken we het vuur aan op vuurplaats Jensemaheerd. Wie dat wil, schuift aan. Een vuuravond maken we samen. Door er te zijn, eten, drinken of muziek mee te nemen of een verhaal te vertellen draag je bij aan de avond. Zo is hier een nieuwe gewoonte ontstaan. Elke maand een vuuravond in de buurt.

In 2016 is het vonkje overgesprongen naar Lewenborg, een aangrenzende wijk. Een aantal mensen wilde daar ook een vuurplaats en vuuravonden, zoals in Beijum. Samen met initiatiefnemers uit de wijk is vuurplaats Lewenborg vormgegeven en de eerste vuuravond gehouden.

aanleg vuurplaats Lewenborg

In 2018 sloot Selwerd zich bij dit vurig initiatief aan.

We maken een jaarplanning en de bedoeling is om elke maand op elke vuurplaats een vuuravond te houden en bij elkaar te komen buurten.

Goed idee? Doe mee!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren